Thursday, July 16, 2009

Dear N81

Zaman sekarang,life cn be incomplete if without handphone. Aku da lama impikan hp yang canggih n ada pelbagai fungsi didalamnya. Setelah sekian lama ak idamkan hp tu…akhirnya impian ak tercapai jugak. Namun,impian tkkan tercapai tnpa usaha. Abang ak telah menjanjikan aku hp bru jika ak cemerlang dlm pelajaran ak. So,ak mmg brusaha gler nk dpatknnya, n ianya berhasil pabila ak dpt deanlist utk sem pertama aku di Universiti. Dengan itu,hp nokia N81 menjadi milik aku. Ak sgt hepi memilikinya, ak suka bergmbar bl bersama kengkawan n hp tu bkn skadar utk call n msg jep,tp lbih dr tu, ak bleh layr internet dgn guna wifi mlalui hp tu, bleh dgr music kuat2 dgn speakernya yg sgt bgus tuu…n yg penting,ia menyenangkan ak utk write memo penting n mcm2 lg hp tu da memudahkan hidup ak. But life doesn’t always easy,ak pki hp tu bru kira2 6bulan, pada 21hb mei, malam itu hujan sgt lebat,seperti biasa ak kunci alarm pd hp ak n letak hp ak dkt tepi bntal kepala aku,sedang ak nyenyak tidur….tnpa disedari ak rasa angin sejuk masuk ke bilik ak,pada mulanya ak ternmpak tangan terjuntai dari luar tingkap ked lm bilik ak,bilik ak yg pd masa tu juz bercahayakan lampu tido,so ak tk nmpak sgt muka pncuri tuu….ak ingtkan ak bermimpi,coz ak rasa cm tk mungkin tu pncuri sbb tingkap bilik ak papa ak da pasang engsel segala…ak alihkan pandangan ak n cuba beristighfar n ak try tgk tgn tu skali lgi,then,tiba2 aku dgr suara lelaki mngatakn “Hi..!” Damn it!!!!mmg sah la org…..ak panic n tktau nk wat pe time tuu,,nk tangkap tangan tuu? ntah2 ada kudis ker ape,tk pasal2 jangkit ak lak,nk pukul tgn pencuri tu?tkda plak brg yg bleh digunakan hmmm,,langsir tingkap ak mnghalang ak dri melihat wjh pncuri tuu,tgn dia plak try nk amik purse ak dlm laci meja makeup.kuang ajor btul la pncuri tuu….da la smpat amik hp n cincin emas kasayangan aku…Lalu ak jerkah pencuri tuu sblum dia smpat amik brg ak lagi,,,ak terus kejutkn parents ak n mmg tk smpat nk kejar lagi daa….ak rasa lost lpas tuu….all my frens numbers,memo, tarikh2 penting….msg2 dri yg tersyg n yg ak suka….semua da hilang….ak sgt rasa tk puas ati….yg ak sedih sgt,la ni ak still ssh nk tido coz teringatkan peristiwa tuu…mmg duit bleh dicari,hp bleh bli baru,tp hadiah yg kita dpt kerana usaha kita susah utk diganti…there’s no way I’m having the same hp again, sape nk blikan ak yg bru?biasiswa da la tkder…huhu….pkir byk nk pki duit plak sem depan…..mmg kacau….my life is now boring n gloomy…

2 comments:

dylahluvslamington said...
This comment has been removed by a blog administrator.
imiarron said...

ex rumiee suda ad beloq. yeay!